Hit enter after type your search item
    Jurnal Culinar

    Retete rapide si gustoase

    Reteta aluat pizza cu blat pufos si moale simplu si rapid

    /
    /
    /
    20 Views
    img
    Oferta difuzoare aromaterapie Coada de sirena copii

    Va prezint mai jos o reteta aluat pizza cu blat pufos si moale, care se face foarte rapid si simplu. Apelez la aceasta cel putin o data la doua saptamani si de fiecare data rezultatele sunt foarte bune.

    Vrem sau nu, pizza reprezinta una dintre cele mai populare optiuni culinare pentru noi si mai ales pentru copii. Faptul ca o pot face in casa, controland calitatea si sursa ingredientelor, ma incanta cel mai mult.

    Probabil ca cei mai multi dintre noi vor prepara pizza pentru cel putin 3-4 persoane si de aceea va prezint cantitatile necesare pentru un aluat din care sa puteti face doua pizza.

    reteta aluat pizza blat pufos rapid si simpla

    Ingrediente reteta rapida aluat blat pufos pizza

    • 600 g faina tip 605
    • 330 ml apa
    • 3 linguri ulei masline (merge si cel de floarea soarelui)
    • 1 lingura zahar
    • 1 plic drojdie uscata (aprox 7 g)
    • 1 lingurita sare

    Pentru cei care detin o masina de facut paine, pregatirea aluatului va fi mult mai simpla. Se pun toate ingredientele in masina de paine si se alege un program de pregatit aluaturi.

    Ceilalti vor amesteca bine cu o lingura toate ingredientele intr-un bol incapator si apoi vor framanta aluatul pe o hartie de copt pudrata cu putina faina, cel putin 20 min. Apoi trebuie sa lasam aluatul de pizza sa se odihneasca cel putin o ora, pentru ca drojdia sa isi faca magia. Daca ne grabim foarte tare si nu avem chiar o ora la dispozitie, putem pune apa calduta cand facem aluatul, astfel incat drojdia sa se activeze mai repede.

    In final aluatul trebuie sa fie elastic, iar daca il apasam usor cu degetul ar trebui sa revina incet la forma initiala.

    Pizarii mai talentati vor intinde aluatul doar folosind mainile pentru ca placintarul elimina o parte din bulele de aer formate, facand blatul mai putin pufos. Pe margini, aluatul trebuie format usor cu degetele pentru a impiedica sosul sa curga peste limitele aluatului.

    Reteta Jurnal Culinar
    recipe image
    Denumire
    Reteta aluat pizza cu blat pufos si moale simplu si rapid
    Chef
    Publicat
    Timp pregatire
    Timp gatire
    Timp total
    Voturi
    51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :