Reteta aluat pizza cu blat pufos si moale simplu si rapid
Va prezint mai jos o reteta aluat pizza cu blat pufos si moale, care se face foarte rapid si simplu. Apelez la aceasta cel putin o data la doua saptamani si de fiecare data rezultatele sunt foarte bune.
Vrem sau nu, pizza reprezinta una dintre cele mai populare optiuni culinare pentru noi si mai ales pentru copii. Faptul ca o pot face in casa, controland calitatea si sursa ingredientelor, ma incanta cel mai mult.
Probabil ca cei mai multi dintre noi vor prepara pizza pentru cel putin 3-4 persoane si de aceea va prezint cantitatile necesare pentru un aluat din care sa puteti face doua pizza.

Ingrediente reteta rapida aluat blat pufos pizza
- 600 g faina tip 605
- 330 ml apa
- 3 linguri ulei masline (merge si cel de floarea soarelui)
- 1 lingura zahar
- 1 plic drojdie uscata (aprox 7 g)
- 1 lingurita sare
Pentru cei care detin o masina de facut paine, pregatirea aluatului va fi mult mai simpla. Se pun toate ingredientele in masina de paine si se alege un program de pregatit aluaturi.
Ceilalti vor amesteca bine cu o lingura toate ingredientele intr-un bol incapator si apoi vor framanta aluatul pe o hartie de copt pudrata cu putina faina, cel putin 20 min. Apoi trebuie sa lasam aluatul de pizza sa se odihneasca cel putin o ora, pentru ca drojdia sa isi faca magia. Daca ne grabim foarte tare si nu avem chiar o ora la dispozitie, putem pune apa calduta cand facem aluatul, astfel incat drojdia sa se activeze mai repede.
In final aluatul trebuie sa fie elastic, iar daca il apasam usor cu degetul ar trebui sa revina incet la forma initiala.
Pizarii mai talentati vor intinde aluatul doar folosind mainile pentru ca placintarul elimina o parte din bulele de aer formate, facand blatul mai putin pufos. Pe margini, aluatul trebuie format usor cu degetele pentru a impiedica sosul sa curga peste limitele aluatului.







Totul despre UMAMI - ce este
S-ar putea să-ți placă și

Idei ornare platouri aperitive la evenimente
noiembrie 5, 2014
Pilaf cu pui si ciuperci
octombrie 14, 2014