Raci fierti
O reteta rapida si gustoasa de raci fierti in apa sarata, completata si innobilata de un mujdei de usturoi proaspat zdrobit.
Am pescuit personal racii pe balta Branesti 3. Sunt extrem de enervanti pentru pescari, pentru ca le strica acestora planurile si le curata ramele de pe carlig, dar deseori se prind in acestea si ajung in farfurie in locul pestilor.
Reteta raci fierti
Trebuie sa avem grija ca toti racii sa fie vii, sa miste si sa arate sanatos, fara pete sau malformatii.
Punem la fiert intr-o oala incapatoare apa cu sare, in proportie de o lingura cu varf de sare la 4 litrii de apa. Cantitatea de apa trebuie aproximata cat sa acopere un pic racii, altfel gustul se dilueaza in prea multa apa.
Spalam bine racii si ii aruncam in oala cand apa ajunge la punctul de fierbere. Ii lasam sa fiarba aproximativ 5 minute si oprim focul. Ii lasam in apa in care au fiert pana se racesc.
Se mananca doar carnea de la coada si clesti, cu mujdei de usturoi.
Save