Pui la gratar cu sos barbeque
Reteta de pui la gratar cu sos barbeque este foarte iubita de familiile cu copii mici, ferindu-i pe acestia de traditionala ceafa de proc la gratar sau de amestecul exploziv din mititeii mult prea adorati. Sosul barbeque de mai jos este extrem de gustos si asigura puiului succesul garantat.
In functie de audienta de la masa, sosul poate fi dulce sau picant, deci va las sa alegeti ce ingrediente sa eliminati.
Ingrediente reteta pui la gratar cu sos barbeque
- carne de pui (pulpe, piept, aripioare)
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 8 linguri de ulei
- 250g pasta de tomate
- 150g otet
- 250g miere de albine
- 2 linguri sos de soia
- chilli sau boia iute de ardei
- chimen zdrobit
Cum se face pui la gratar
Tocati foarte marunt ceapa si usturoiul, eventual le puteti da pe razatoare sau chiar maruntite la robot.
Amestecati cu restul de ingrediente si obtineti un sos foarte aromat.
Spalati bine puiul si taiati-l in bucati potrivite pentru gratar.
Puneti carnea de pui intr-o punga groasa cu 2/3 din sos, scoateti aerul din punga si amestecati bine, asigurandu-va ca fiecare bucatica de carne este inundata de sosul barbeque minunat. Dati la frigider pentru cateva ore, preferabil peste noapte.
Inainte de a pune pe gratar, scoateti puiul din frigider si lasati-l sa ajunga la temperatura ambientala.
Gratarul trebuie sa fie domol, altfel riscati sa ardeti carnea la exterior si la interior sa ramana in sange.
Puneti bucatile cu pielea in jos pe gratar si lasati pana ce aceasta se intareste destul incat sa nu se desprinda la prima intoarcere.
Ungeti bucatile de carne cu sosul barbeque cu o pensula de 2-3 ori cat timp stau pe gratar.







Friptura de pui cu lamaie si usturoi

Placinta cu spanac si branza
S-ar putea să-ți placă și

Tigaile din teflon vs. cele din inox: Avantaje, dezavantaje și impactul asupra sănătății
februarie 11, 2023
Cartofi la cuptor cu ciocanele de pui
martie 10, 2014