Praz cu masline si carne de pui
Prazul cu masline este una dintre cele mai simple retete, foarte usor de pregatit dar cu impact mare in meniu, fiind prezenta in lista de preferinte a multora.
Ingrediente reteta praz cu masline si carne de pui
- 4 fire de praz, aprox 1kg
- 400g masline negre, eventual fara samburi
- carne de pui
- pasta de tomate
- sare si piper
Mod de preparare
Spalati carnea de pui si puneti-o intr-o oala/cratita cu putin ulei pentru cateva minute, pana ii dati o culoare frumoasa la exterior. Eu am avut ciocanele, dar se preteaza bine la orice fel de carne de pasare.
Intre timp curatati si spalati prazul si taiati-l in rondele de aproximativ 1 cm latime. Unora le plac bucati mai mari in mancare, cam de 3-4 cm lungime, dar textura difera mult intre cele doua variante. Mie imi place mancarea de praz cu masline sa fie mai legata, iar modul de taiere in rondele inguste asigura acest detaliu.
Cand puiul s-a rumenit frumos, adaugati prazul taiat si maslinele. Completati cu apa sau supa pana ce lichidul ajunge la nivelul ingredientelor, fara sa le acopere, prazul isi reduce mult volumul prin gatire.
Lasati sa fiarba aproximativ 15 minute sub capac si apoi adaugati o lingura de pasta de tomate si asezonati cu sare si piper.
Mai lasati inca 5 minute pe foc si inchideti. Pentru un aspect mai atragator puteti pastra o mana de praz pe care sa o adaugati la final, odata cu pasta de tomate, astfel incat sa ramana intreg si verde in mancare.
O alta idee minunata de utilizare a ciocanelelor o gasiti in reteta de cartofi la cuptor cu ciocanele de pui.
Spor la gatit!







Pilaf cu pui si ciuperci
S-ar putea să-ți placă și

Frigarui de pui cu dovlecei si ciuperci
iunie 6, 2014
Retete cu pui
septembrie 29, 2014