Cuptor

Piept de pui fraged la cuptor

Pentru ca cel mai fraged și gustos piept de pui să iasă, cu o zi înainte: apăsăm pieptul în lateral, astfel încât să ridicăm centrul și, cu ajutorul unui cuțit, facem câteva crestături adânci în lățime.

cititor xml efactura pdf

Într-un castron, adăugați 300 ml apă rece și 9 g sare. Am amestecat. Se obține o saramură cu o concentrație de aproximativ 3%. Puteți adăuga diferite condimente pe placul dvs. Dar voi pune doar o linguriță de boia, scopul său este de a da pieptului o culoare ușor roșiatică.

Ingrediente piept pui la cuptor:

  • jumătate piept de pui
  • 300 ml apă rece
  • sare
  • o linguriță de boia dulce
  • 2 cartofi medii, curățați de coajă
  • ardei proaspăt măcinat
  • un pic de unt pentru tigaie – 10-20 g
  • o jumătate de roșie
  • cimbru proaspăt sau uscat

Acoperiți și puneți la frigider cel puțin 12 ore. Pieptul poate fi păstrat timp de până la 3 zile (dacă nu aveți timp să-l gătiți mai repede). Cu cât rămâne mai mult, cu atât va fi mai fraged.

piept de pui la cuptor

Când vrem să pregătim rețeta, preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius. Pentru cuptorul electric, încălziți de sus în jos. Ventilatorul nu este necesar.

Tăiem cartofii felii subțiri, astfel încât să se gătească în același timp cu pieptul de pui. Dacă le tăiați groase, vor rămâne crude. Putem face și o simplă si gustoasă friptură de pui cu lamaie si usturoi.

Alegem o tigaie pe baza numărului de porții pe care le gătim. Se unge generos cu unt. Aranjați cartofii într-un strat subțire, astfel încât să acopere fundul farfuriei. Presărați sare, piper și puțină cimbru proaspăt – dacă îl avem sau dacă ne place.

difuzoraromaterapie.ro

Așezați cutia deasupra cartofilor și umpleți crestăturile cu bucăți de roșie sau alte legume cu un procent ridicat de apă. Facem toate acestea pentru a preveni uscarea cărnii. Pentru aceasta pot fi folosite ingrediente grase precum slănină, slănină sau brânză, dar legumele par mai potrivite.

Se dă la cuptor

Se coace într-un cuptor preîncălzit aproximativ 30 de minute. Acesta este cât timp durează o singură porție, dar poate varia în funcție de cuptor, dacă gătiți mai multe porții la un moment dat sau dacă aveți bucăți de carne mai mari sau mai mici. Dar vă voi spune cum să verificați când este gata.

La jumătatea gătitului, scoateți-l din cuptor. Ar trebui să-l stropim cu propriul sos rămas în tigaie, dar se absoarbe de cartofi. Apoi îl presărăm rapid cu două linguri de apă caldă, sau dacă avem niște bulion de pui. (Aveți grijă, dacă adăugați lichide reci, plăcile ceramice se pot sparge!). Reveniți la cuptor pentru restul timpului de gătit.

Pentru a verifica dacă este bine gătit, întoarceți pieptul și tăiați cea mai groasă parte a cărnii cu un cuțit. Dacă sucurile care ies sunt clare și nu au o nuanță roz, atunci ea este gata. Puteți tăia mai mult și puteți verifica culoarea cărnii direct dacă sunteți încă nesigur.

Pieptul de pui este fraged și suculent, iar carnea este condimentată cu sare pe interior, nu doar la suprafață. Iar cartofii fierți în sosul rămas în carnea și untul cu care am uns tigaia sunt foarte gustoși.

Gasiți aici și o rețetă interesantă de pui la cuptor cu smantana si legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *