Paste

Paste cu sos de rosii si piept de pui

O reteta simpla de paste cu sos de rosii si carne de pui pentru o cina rapida si gustoasa. Va fi gata in 20 de minute daca aveti la indemana toate ingredientele necesare. Copiii, dar si adultii, vor savura cu placere aceasta reteta si veti obtine cu siguranta cele mai frumoase complimente.

Eu am folosit paste de doua forme pentru ca aveam 2 cutii diferite deschise anterior si mi-a fost mila sa le arunc. Ambele aveau timp identic de fierbere, asa ca nu am depus eforturi suplimentare cu fierberea.

Ingrediente necesare pentru paste cu sos de rosii si pui

  • 300 g paste
  • 3 catei de usturoi
  • 400 ml suc de rosii
  • 250 g piept de pui (eu am folosit muschiulet sau inner file)
  • o cutie de rosii pasate
  • 3 linguri de ulei de masiline
  • ierburi aromatice (oregano, cimbru, busuioc)
  • piper
paste cu sos de rosii si carne de pui

Mod de preparare reteta de paste cu sos rosu si piept de pui

Puneti 2-3 litri de apa la fiert intr-o oala cu putina sare.

Separat, intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul si fasiile de piept de pui. Tocati marunt cateii de usturoi si aruncati-i in tigaie cand pieptul aproape s-a rumenit usor pe ambele parti. Dupa maximum 1 minut turnati in tigaie sucul de rosii si conserva de rosii pasate. Nu lasati usturoiul sa capete culoare pentru ca dezvolta un gust usor amar.

Lasati sosul de rosii sa fiarba 10 minute impreuna cu carnea de pui si ierburile preferate. Eu am folosit oregano, cimbru si busuioc. Maximum o lingurita din fiecare. Asezonati si cu piper, dar gustati inainte sa puneti sare deoarece sucul de rosii de obicei are sare si ar trebui sa fie de ajuns. Eu am preferat sa rup bucatile de piept de pui in cubulete pentru a se potrivi mai bine cu dimensiunile pastelor.

Intre timp fierbeti pastele, astfel incat acestea sa devina al dente, aproape fierte. Practic trebuie sa aruncati pastele in apa care clocoteste cu 8-9 minute inainte de finalizarea sosului de rosii.

Cand pastele s-au fiert, luati cu o spumiera si puneti-le in tigaia cu sos. Amestecati bine pentru ca toate pastele sa se bucure de gustul magic al sosului de rosii. Lasati pastele sa absoarba sosul pentru 10 minute, amestecand din cand in cand.

Se serveste cald, cu parmesan razuit deasupra si o frunza de patrunjel ca si ornament.

Pofta buna!

V-ar mai putea interesa si reteta de paste carbonara cu smantana dulce.

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Paste cu sos de rosii si piept de pui
Chef
Publicat
Timp pregatire
Timp gatire
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.