Paste carbonara reteta cu smantana dulce


paste carbonara cu smantana dulce si bacon

Aceasta este o reteta rapida de paste carbonara cu smantana dulce pentru gatit, pe care familia mea o iubeste si pe care o prepar destul de des. Ingredientul principal al acestei retete este baconul usor afumat pe care il cumpar din supermarket, la caserola, deja taiat fasii.

Ingredientele retetei de paste carbonara

  • 300g paste (spaghete sau fusilli sau orice alte sortimente preferati)
  • 200g bacon
  • 2 oua
  • o cutie de smantana dulce pentru gatit 200 ml (eu am folosit La Dorna verde)
  • 2 catei de usturoi
  • o punga de mozarella razuita (150g)
  • 2 linguri ulei de masline
  • parmesan
  • sare si piper

Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca se pun pastele, care se lasa la foc mediu conform instructiunilor de pe pachet.

Intre timp pregatim sosul alb prin baterea celor 2 oua si amestecarea acestora cu smantana si cu mozarella razuita.

Secretul acestei retete este sa nu fierbeti acest amestec de smantana dulce si oua pentru ca riscati sa se taie sosul si sa aiba un aspect inestetic.

Cand mai sunt aproximativ 2 minute pana se fierb pastele, intr-o tigaie incapatoare sau intr-o cratita, puneti cele doua linguri de ulei de masline si caliti 4 minute baconul semi-afumat. Apoi adaugati in tigaie cei doi catei de usturoi tocati marunt. Tineti pe foc maximum 2 minute, fara sa se coloreze usturoiul, altfel va avea un gust amar. Daca pastele nu s-au fiert intre timp, luati tigaia de pe foc, urmand sa deschideti din nou focul imediat inainte de a adauga pastele.

Cand pastele s-au fiert scurgeti-le de apa, dar nu foarte tare, pastrati putina apa in care au fiert, pentru a obtine un sos delicat. Puneti-le in tagaie impreuna cu baconul si usturoiul. Peste acestea turnati repede sosul cu smantana si dupa maximum 1 minut opriti focul. Amestecati bine pentru a obtine un sos consistent si omogen. Adaugati sare si piper dupa gust.

paste carbonara reteta cu smantana dulce

Sosul trebuie preparat la temperatura joasa, ideal la cea reziduala de la tigaia fierbinte si de la pastele proaspat fierte, altfel veti obtine cocoloase de branza.

Razuiti deasupra fiecarei portii parmesan si serviti cu placere! Daca v-a placut aceasta reteta de paste carbonara cu smanana dulce va rog sa imi dati de stire. Si daca nu v-a placut, mi-ar placea sa imbunatatim impreuna reteta.

O alta reteta rapida de paste este ce de paste cu carne tocata.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Paste carbonara cu smantana dulce
Chef
Publicat
Timp pregatire
Timp gatire
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *