Ostropel de pui


Ostropel

Este mancarea copilariei mele si imi amintesc cu drag gustul sau bogat, insotit de o paine proaspat scoasa din cuptor sau de o mamaliga cum numai bunicile de la tara stiu sa faca. Reteta de ostropel este simpla si nu va consuma mai mult de 45 de minute din timp.

Ingredienta reteta ostropel de pui:

  • carne de pui
  • 3 cepe
  • rosii pasate
  • un morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • jumatate de ardei gras
  • boia, sare si piper

Ireteta ostropel

Mode de preparare:

Spalati bine carnea de pui si taiati-o in bucatele. Curatati, spalati legumele si taiati-le marunt.

Puneti intr-o cratita incapatoare putin ulei si caliti un minut ceapa, apoi adaugati carnea, morcovul, 4 catei de usturoi si ardeiul. Pastrati un catel pentru mai tarziu.

Ostropel de pui

Lasati 2-3 minute sa se inabuse impreuna apoi adaugati putina boia, sare, piper dupa gust si apa fierbinte cat sa acopere ingredinentele.

Lasati sa fiarba la foc mediu timp de 25 de minute apoi adaugati rosiile pasate si ultimul catel de usturoi taiat marunt. Acesta ii va definitiva gustul si aroma si va asigura specificul popular al ostropelului. Daca rosiile dau un gust acrisor mancarii, puteti adauga putin zahar pentru a mai estompa din aciditate.

Daca la final ramaneti cu prea mult lichid sau doriti un sos mai vascos puteti intari cu faina. Puneti 3 linguri de faina intr-un castron si adaugati cu lingura cate putin sos din cratita amestecand in continuu pentru a nu se forma cocoloase, apoi il turnati in cratita, amestecati bine si mai lasati pe foc 5 minut, amestecand des pentru a nu se lipi.

Ostropel

Dupa ce inchideti focul adaugati putin patrunjel taiat marunt.

Merge foarte bine cu mamaliguta, dar nici cu paine nu este rau deloc.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Ostropel de pui
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

One comment on “Ostropel de pui

  1. Pingback:Retete cu pui - Retete rapide -Jurnal Culinar