Ostropel de pui
Este mancarea copilariei mele si imi amintesc cu drag gustul sau bogat, insotit de o paine proaspat scoasa din cuptor sau de o mamaliga cum numai bunicile de la tara stiu sa faca. Reteta de ostropel este simpla si nu va consuma mai mult de 45 de minute din timp.
Ingredienta reteta ostropel de pui:
- carne de pui
- 3 cepe
- rosii pasate
- un morcov
- 4-5 catei de usturoi
- jumatate de ardei gras
- boia, sare si piper
Mode de preparare:
Spalati bine carnea de pui si taiati-o in bucatele. Curatati, spalati legumele si taiati-le marunt.
Puneti intr-o cratita incapatoare putin ulei si caliti un minut ceapa, apoi adaugati carnea, morcovul, 4 catei de usturoi si ardeiul. Pastrati un catel pentru mai tarziu.
Lasati 2-3 minute sa se inabuse impreuna apoi adaugati putina boia, sare, piper dupa gust si apa fierbinte cat sa acopere ingredinentele.
Lasati sa fiarba la foc mediu timp de 25 de minute apoi adaugati rosiile pasate si ultimul catel de usturoi taiat marunt. Acesta ii va definitiva gustul si aroma si va asigura specificul popular al ostropelului. Daca rosiile dau un gust acrisor mancarii, puteti adauga putin zahar pentru a mai estompa din aciditate.
Daca la final ramaneti cu prea mult lichid sau doriti un sos mai vascos puteti intari cu faina. Puneti 3 linguri de faina intr-un castron si adaugati cu lingura cate putin sos din cratita amestecand in continuu pentru a nu se forma cocoloase, apoi il turnati in cratita, amestecati bine si mai lasati pe foc 5 minut, amestecand des pentru a nu se lipi.
Dupa ce inchideti focul adaugati putin patrunjel taiat marunt.
Merge foarte bine cu mamaliguta, dar nici cu paine nu este rau deloc.
Pofta buna!







Moelleux au chocolat

Salata germana de cartofi
S-ar putea să-ți placă și

Sos pentru paste si friptura
iunie 7, 2015
Supa crema de legume cu crutoane si smantana
mai 16, 2014