Moelleux au chocolat
Reteta este una simpla ce imbina ciocolata cu rafinamentul frantuzesc. Trebuie sa-i multumesc prietenei mele din Paris, pentru ca de la ea am invatat acest deliciu, si de atunci fac si eu la randul meu amatorilor de ciocolata.
Ingrediente reteta Moelleux au chocolat:
- Ciocolata amaruie 250 g (neagra – cel putin 50%, eu am gasit la Lidl)
- 175 g unt
- 125 g faina
- 125g zahar
- 5 oua
Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Separat se bat ouale cu zaharul. Se incorporeaza ciocolata peste oua si se amesteca bine. Ulterior adaugam faina si omogenizam.
Se unge tava cu unt si se pudreaza cu faina. Cuptorul trebuie sa fie incins la 200 grade si se lasa doar 8 minute, pana se intaresc marginile, mijlocul trebuie sa fie moale.
Dupa ce se raceste, se pun pe deasupra cateva visine si o cupa de inghetata langa 🙂
Pofta buna!
Reteta Jurnal Culinar
Denumire
Moelleux au chocolat
Publicat
Timp total
Voturi
5 Based on 1 Review(s)
Anterior
Supa crema de ciuperci
Mai nou
2 comentarii
Alina
Ma topesc dupa prajitura asta, imi place mult combinatia cremoasa din interior cu cea crocanta din exterior… Imi dai voie s-o fac si eu? Ar merge cu bezea, dar cu inghetata cred ca devine deja decadenta 🙂
Jurnal-Culinar's Chef
Sigur ca da, recomand inghetata de fructe. Data viitoare voi incerca si eu varianta cu bezea. 🙂