Mancare de varza cu costita si carnati
Varza calita, sau gatita la cuptor, are un gust puternic si minunat, iar alaturi de niste costita rumenita si eventual ciolan afumat sau feliute de carnati, ajunge o bomba de arome si un preparat extrem de apreciat de traditionalisti. Si nu spun ca este o mancare traditionala romaneasca, toata Europa se intrece in asocierea verzei cu ciolanul sau carnatii.
Ingrediente reteta varza cu costita si carnati
- 2 verze medii
- 200g costita cu putina grasime
- 200g carnati afumati
- pasta de tomate
- cimbru sau tarhon
- sare si piper
Mod de preparare reteta
Curatati varza, spalati-o si taiati-o fasii subtiri folosind un cutit cu lama lata si lunga, sau o unealta speciala cu doua lame. Nu va speriati de volumul verzei tocate, se reduce foarte mult cand este gatit.
Taiati costita si carnatii in felii subtiri si puneti-le la calit intr-o oala incapatoare in 2 linguri de ulei. Dupa 4 minute adaugati varza tocata si apa sau supa, cat sa acopere jumatate din volumul pe care il ocupa varza in oala. Daca nu va incape toata varza, pastrati restul si adaugati-l dupa 10 minute, va asigur ca veti avea loc.
Lasati la foc mediu timp de 40 de minute, amestecand periodic, dar nu prea des, mai ales daca aveti o oala cu strat antiaderent.
Dupa acest timp adaugati pasta de tomate, cimbrul, sarea si putin piper proaspat macinat si mai lasati inca 5 minute.
Daca la finalul timpului specificat ramaneti cu prea mult sos, puteti adauga putina faina, pentru a il face un pic mai vascos.
Pofta de gatit!






S-ar putea să-ți placă și

Cartofi la cuptor cu legume, cascaval si rozmarin
aprilie 8, 2014
Iepure la cuptor in tava cu vin si masline
februarie 26, 2015