Mancare de linte cu pui


Linte cu pui

Lintea este o alternativa serioasa la fasole datorita timpului scazut de fierbere si a continutului bogat in fibre, magneziu, fier si proteine, dar si prin lipsa colesterolului.

Ingrediente reteta mancare de linte cu pui:

  • 400g linte (rosie sau verde)
  • 500g rosii pasate sau suc
  • 200g afumatura (eu am gasit ceafa afumata cu foarte putina grasime)
  • cateva bucatele de pui
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • cimbru, sare si piper

 

Linte

Preparare mancare linte

Lintea se curata si se pune la inmuiat in apa cu 2-3 ore inainte de preparare, apoi puneti la fiert cu putina sare.

Intr-o cratita neaderenta puneti uleiul si afumatura si lasati 3-4 minute sa se rumeneasca. Intre timp taiati ceapa marunt si adaugati peste afumatura cat sa se inmoaie, dupa care adaugati morcovii si bucatile de pui.

Linte cu pui si afumatura

 

Nu este necesar adaos de apa deoarece puiul va lasa suficienta.

Aveti grija ca lintea se fierbe foarte usor si trebuie sa o testati din cand in cand pentru a opri focul inainte sa se dezintegreze.

Dupa ce s-a rumenit si puiul adaugati rosiile pasate sau suc de rosii, cimbrul, sare, piper si reduceti la minim focul. Cand lintea s-a fiert folositi o spumiera pentru a o lua din oala in care a fiert si adaugati peste celelalte ingrediente.

Mai lasati la foc mic aproximativ 10 minute amestecand usor sa nu striviti lintea.

Linte cu pui

Pofta buna!

 

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Mancare de linte cu pui
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *