Mancare de linte cu pui
Lintea este o alternativa serioasa la fasole datorita timpului scazut de fierbere si a continutului bogat in fibre, magneziu, fier si proteine, dar si prin lipsa colesterolului.
Ingrediente reteta mancare de linte cu pui:
- 400g linte (rosie sau verde)
- 500g rosii pasate sau suc
- 200g afumatura (eu am gasit ceafa afumata cu foarte putina grasime)
- cateva bucatele de pui
- o ceapa mare
- 2 morcovi
- 2 linguri ulei
- cimbru, sare si piper
Preparare mancare linte
Lintea se curata si se pune la inmuiat in apa cu 2-3 ore inainte de preparare, apoi puneti la fiert cu putina sare.
Intr-o cratita neaderenta puneti uleiul si afumatura si lasati 3-4 minute sa se rumeneasca. Intre timp taiati ceapa marunt si adaugati peste afumatura cat sa se inmoaie, dupa care adaugati morcovii si bucatile de pui.
Nu este necesar adaos de apa deoarece puiul va lasa suficienta.
Aveti grija ca lintea se fierbe foarte usor si trebuie sa o testati din cand in cand pentru a opri focul inainte sa se dezintegreze.
Dupa ce s-a rumenit si puiul adaugati rosiile pasate sau suc de rosii, cimbrul, sare, piper si reduceti la minim focul. Cand lintea s-a fiert folositi o spumiera pentru a o lua din oala in care a fiert si adaugati peste celelalte ingrediente.
Mai lasati la foc mic aproximativ 10 minute amestecand usor sa nu striviti lintea.
Pofta buna!