Friptura de pui cu lamaie si usturoi
Friptura de pui cu lamaie si usturoi este una din preferatele familiei, datorita gustului dulce al puiului, aroma nemaipomenita a usturoiului fript si gustului racoritor oferit de lamaie.
Ingrediente friptura de pui cu lamaie si usturoi
- 1 pui
- 4 lamai
- 3 capatani de usturoi
- 40g unt
- bacon
- 250ml vin alb
- supa de pui
- rozmarin
- sare si piper
Pregatiti cuptorul la 220 °C. Spalati puiul si taiati excelul de grasime din partea inferioara si asezati-l intr-o tava pentru cuptor.
Asezonati interiorul cu rozmarin, sare si piper din belsug si introduceti o lamaie taiata in jumatati si o capatana de usturoi taiata transversal.
La exterior ungeti puiul cu unt, sare si piper. In jurul puiului adaugati restul de usturoi taiat transversal, felii de bacon si doua lamai taiate felii.
Introduceti tava la cuptor pentru o ora jumatate si aveti grija ca baconul sa nu se arda. Il indepartati daca devine prea rumen.
Dupa acest timp scoateti puiul si acoperiti-l cu o folie de aluminiu pana se mai odihneste.
Sosul il preparati prin fierberea sucului ramas in tava in care a fost puiul, adaugand vinului alb si supa de pui. Lasati sa fiarba pana se reduce la jumatate. Daca simtiti ca este nevoie puteti adauga o lingura de faina pentru a obtine un sos mai gros.
Taiati fasii de carne si asezati-le pe un platou, impreuna cu o lamaie proaspata taiata in sferturi si cativa catei de usturoi prajiti.
Ati obtinut o minunatie de friptura de pui cu lamaie si usturoi.