Friptura de curcan la cuptor
Friptura de curcan la cuptor este reteta care aduce un pic de exotism in clasicul meniu familial, suprasaturat de puiul familist sau porcul acomodat la congelator de iarna trecuta.
Reteta friptura de curcan la cuptor
- 1kg carne de curcan
- un pahar de vin alb
- cimbru
- sare si piper
Dupa cum vedeti din lista ingredientelor, imi place sa pregatesc carnurile cat mai simplu posibil, pentru a nu acoperi savoarea naturala a acestora cu prea multe mirodenii. Insa voi puteti adauga orice va place, pastrati insa vinul, face carnea frageda si ii da o savoare speciala. Atentie cu mirodeniile, cand puneti prea multe, gustul are de suferit, incercati sa va limitati la cat mai putine, altfel va treziti cu multe arome puternice si nu e placut deloc.
Inainte de a introduce in cuptor e ideal daca puteti sa ii dati o crusta intr-o tigaie incinsa bine. Aceasta „tehnologie” de gatit friptura creaza o bariera la exteriorul carnii, care nu lasa sucurile din interior sa iasa, iar carnea sa ramana fada sau prea uscata. Eu folosesc pulpa superioara de curcan, tot din considerentul fragezimii, pieptul insa este mai sanatos si cu putina indemanare poate fi gatit perfect, incat sa nu fie atos si greu de mestecat.
Nu adaugati apa, carnea are destul suc propriu incat sa se gateasca perfect. Adaugati doar putin vin alb sec si totul va fi super. Timpul cat trebuie sa stea la cuptor este de aproximativ o ora, dar verificati din cand in cand sa nu se arda la suprafata si puneti cu lingura suc de la baza tavii.
La final, daca a ramas ceva zeama in tava o puteti fierbe inca un pic intr-o tigaie, pana devine un sos mai vascos. Va fi delicios, va asigur.
Bucatarit placut!