Compot de piersici


Compot de piersici

Tot din povestea furnicii harnice care isi face provizii pentru iarna, va propun o reteta de compot de piersici, pentru a va delecta cu el cand nu mai gasiti in piata piersici domestice. Reteta este valabila pentru orice alte fructe si este foarte simplu de pus in practica.

Ingrediente compot de piersici:

  • 2-3 kg de piersici coapte si gustoase
  • zahar
  • apa
  • borcane cu capac

Compot de piersici

Mod de preparare compot

Spalati fructele bine si indepartati coditele, apoi taiati-le in sferturi si indepartati samburele.

Spalati bine borcanele si capacele, apoi puneti in fiecare cate 2-3 linguri de zahar. Ideal e sa cumparati de fiecare data borcane noi deoarece capacele obisnuiesc sa rugineasca sau materialul cauciucat care ar trebui sa asigure etanseitatea isi pierde din elasticitate si nu mai face treaba buna.

Adaugati in borcane bucatile de piersici, pana ce se umplu cam trei sferturi. Puneti peste ele apa pana aproape de filetul borcanului. Trebuie sa ramana cam un deget de spatiu intre nivelul lichidului si capac.

La final strangeti bine capacele, avand grija sa nu stricati filetul. Eu am stricat cateva atunci cand am strans prea tare.

Compot piersici

Puneti borcanele intr-o tava cu apa si dati la cuptor pana cand bucatile de fructe se ridica la suprafata. Opriti cuptorul si lasati borcanele sa se raceasca in cuptor, cu usa inchisa. Mama fierbea compoturile si zacusca de 2 ori cate 20 de minute si apoi invelea borcanele in paturi si le lasa cateva zile sa se raceasca cat mai domol posibil. Tehnica de pasteurizare cam asa spune, mai putin partea cu fiertul de 2 ori.

Spor la pregatirile de iarna !

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Compot de piersici
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *