Ciuperci cu smantana
O reteta de ciuperci cu smantana simpla si rapida pentru o garnitura de vis. Seamana cu ciulamaua de ciuperci, diferenta fiind proportia inversa dintre smantana si faina.
Igrediente ciuperci cu smantana
- 500g ciuperci
- 200g smantana dulce pentru gatit
- 2 catei usturoi
- 3 linguri faina
- 2 linguri de ulei
- marar verde
- sare si piper
Mod de preparare
Ca si in cazul borsului de peste, aceasta reteta iese senzational daca aveti mai multe tipuri de ciuperci, preferabil culese din padure si nu cele cultivate in sistem intensiv. Eu nu am avut decat champignioane, dar am apelat la un truc care aduce un supliment de aroma de ciuperci. Gasiti in supermarketuri amestec de ciuperci deshidratate care trebuiesc rehidratate cu jumatate de ora inainte de utilizare in apa calduta, atentie sa spalati bine nisipul de pe ele.
Curatati si spalati ciupercile, apoi taiati-le in felii potrivite. Eu am lasat si bucati mai mari, sferturi. Puneti la calit intr-o tigaie cu putin ulei sau unt, sare, piper si lasati pana ce capata o culoare frumoasa si isi reduc volumul.
Cand apa din ciuperci s-a evaporat adaugati smantana amestecata cu faina, usturoiul taiat marunt, dati focul la minim si mai lasati sa se gateasca 5 minute.
Folositi smantana dulce pentru gatit, se gaseste in supermarket. Altfel gustul acru/amar de smantana va strica gustul ciupercilor.
La final adaugati o mana de marar verde, tocat marunt, opriti focul si lasati cu capac inca 10 minute.
Gasiti aici cea mai recenta reteta de tocanita de ciuperci cu smantana pe care am incercat-o si care a dat rezultate delicioase.
Un comentariu
Pingback: