Cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin
Una dintre retetele culinare care concureaza pentru titlul de cea mai simpla si rapida reteta este cea de cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin. Numai cand amintesc de faptul ca ingredientul principal este cartoful, iar metoda de preparare presupune aruncarea acestuia intr-o tava la cuptor, ne imaginam ca totul va dura maxim 15 minute. Adevarul nu este departe de acest gand, numai timpul de preparare se prelungeste in realitate la aproape o ora, dar rezultatul este maxim de gustos.
Ingrediente reteta cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin
- 1.5 kg cartofi
- 3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite de sare
- 6 catei de usturoi
- piper proaspat macinat
- o lingurita rozmarin macinat
Ideal ar fi sa aveti cartofi noi sau cartofi cu pielea subtire rosii sau albi. Eu am avut rosii si nu m-am chinuit sa ii curat de coaja, dar i-am spalat foarte bine. Se pot manca asa cum sunt, cu coaja, deoarece aceasta devine crocanta si delicioasa. Daca insa cartofii sunt destul de maturi, este posibil ca aceasta coaja sa devina tare si trebuie indepartata, dar se desprinde usor dupa gatire.
Taiati cartofii spalati intr-o tava si puneti impreuna cu acestia uleiul de masline, sarea, piperul si rozmarinul. Usturoiul il pastrati pentru mai tarziu, altfel riscati ca acesta sa se arda si sa devina amar.
Amestecati bine ingredientele si dati la cuptor pentru 40 de minute la 175 grade Celsius. Dupa acest timp zdrobiti cateii de usturoi si adaugati-i in tava amestecand bine cu o lingura. Incercati sa intoarceti pe cealalta parte toti cartofii pentru a se gati uniform.
Mai lasati 15 minute si opriti cuptorul. Ati obtinut una dintre cele mai gustoase retete de cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin.
Desigur ca reteta poate fi imbogatita in functie de ce alte ingrediente mai aveti prin casa: bacon, kaiser, carnati afumati, branza etc.
Va mai puteti inspira si de aici.
Save
![recipe image](https://www.jurnal-culinar.ro/wp-content/uploads/2016/10/cartofi-la-cuptor-noi-cu-branza-usturoi-rozmarin-bacon-carne.jpg)
![1star](https://www.jurnal-culinar.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.jurnal-culinar.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.jurnal-culinar.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.jurnal-culinar.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.jurnal-culinar.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![Orez expandat Organix Finger Orez expandat Organix Finger](https://www.jurnal-culinar.ro/wp-content/uploads/2016/10/Orez-expandat-ecologic-bio-organix-finger.jpg)
Orez expandat Organix Finger
S-ar putea să-ți placă și
![Praz cu masline si carne de pui Praz cu masline si carne de pui](https://www.jurnal-culinar.ro/wp-content/uploads/2014/10/DSC_6780-Medium.jpg)
Praz cu masline si carne de pui
octombrie 22, 2014![Fête de la Gastronomie Fête de la Gastronomie](https://www.jurnal-culinar.ro/wp-content/uploads/2014/09/franta.jpg)
Fête de la Gastronomie
septembrie 26, 2014![Idei ornare platouri aperitive la evenimente Idei ornare platouri aperitive la evenimente](https://www.jurnal-culinar.ro/wp-content/uploads/2014/11/Prenzentare-platouri2252013_24059_8.jpg)