Fripturi

Carne de porc la cuptor, friptura cu sos

Carne de porc la cuptor este o reteta binevenita in meniul familiei din cand in cand, mai ales in perioada rece a anului, cand poate fi asociata cu un vin rosu abia tras de pe drojdie si cu o salata asortata de muraturi. Va spun, mancarea asta va da un motiv in plus sa va bucurati de viata si de delicioasele mancaruri traditionale romanesti.

cititor xml efactura pdf

Ingrediente:

  • 1kg carne de porc (pulpa sau muschiulet)
  • un pahar de vin rosu sec
  • cimbru
  • ienibahar
  • nucsoara
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper

Friptura de porc

Pregatire carne de porc la cuptor

Spalati si crestati carnea de porc in bucati moderate, pentru a se gati uniform. Pregatiti mirodeniile preferate si un pahar de vin rosu. Faceti un amestec din mirodenii:cimbru, piper, ienibahar, nucsoara, 2 linguri ulei si tapetati carnea bine pe toate partile.

Lasati jumatate de ora sa intre aromele in carne si apoi puneti o tigaie pe foc, la incins, si dati o crusta frumoasa pe ambele parti bucatii de porc.

Scoateti carnea din tigaie si asezati-o intr-un vas jena sau o tava care poate fi acoperita cu capac sau folie de aluminiu, impreuna cu paharul de vin.

difuzoraromaterapie.ro

Carne de porc la cuptor, friptura cu sos

Lasati la 200gr C cam o ora si apoi scoateti folia sau capacul si mai lasati inca o ora la 170gr C. La final turnati sosul ramas in tava in tigaia in care anterior ati prajit carnea si reduceti pana obtineti un sos bun.

Puteti servi impreuna cu o garnitura sau doar cu o salata de varza proaspata cu marar.

O alta reteta interesanta, daca nu v-a convins carnea de porc, este friptura de curcan la cuptor.

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Carne de porc la cuptor, friptura cu sos
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *