Carne de porc la cuptor, friptura cu sos
Carne de porc la cuptor este o reteta binevenita in meniul familiei din cand in cand, mai ales in perioada rece a anului, cand poate fi asociata cu un vin rosu abia tras de pe drojdie si cu o salata asortata de muraturi. Va spun, mancarea asta va da un motiv in plus sa va bucurati de viata si de delicioasele mancaruri traditionale romanesti.
Ingrediente:
- 1kg carne de porc (pulpa sau muschiulet)
- un pahar de vin rosu sec
- cimbru
- ienibahar
- nucsoara
- 2 linguri ulei
- sare si piper
Pregatire carne de porc la cuptor
Spalati si crestati carnea de porc in bucati moderate, pentru a se gati uniform. Pregatiti mirodeniile preferate si un pahar de vin rosu. Faceti un amestec din mirodenii:cimbru, piper, ienibahar, nucsoara, 2 linguri ulei si tapetati carnea bine pe toate partile.
Lasati jumatate de ora sa intre aromele in carne si apoi puneti o tigaie pe foc, la incins, si dati o crusta frumoasa pe ambele parti bucatii de porc.
Scoateti carnea din tigaie si asezati-o intr-un vas jena sau o tava care poate fi acoperita cu capac sau folie de aluminiu, impreuna cu paharul de vin.
Lasati la 200gr C cam o ora si apoi scoateti folia sau capacul si mai lasati inca o ora la 170gr C. La final turnati sosul ramas in tava in tigaia in care anterior ati prajit carnea si reduceti pana obtineti un sos bun.
Puteti servi impreuna cu o garnitura sau doar cu o salata de varza proaspata cu marar.
O alta reteta interesanta, daca nu v-a convins carnea de porc, este friptura de curcan la cuptor.