Bors de loboda
Ingrediente bors de loboda:
- cateva legaturi de loboda (6-8)
- o telina mica
- 2 morcovi
- o ceapa
- patrunjel radacina
- pastarnac radacina
- 2-3 cartofi
- smantana
- bors de putina
- sare
Ciorba de loboda este in general o mancare de sezon, fiind binevenita primavara pentru a aduce un supliment de prospetime si antioxidanti in meniu.
Mod de preparare ciorba de loboda
Curatati legumele, spalati-le bine si taiati-le cubulete marunte. Puteti sa folositi si o razatoare, veti da o consistenta superioara ciorbei, insa copiii prefera cateodata zeama clara si e important sa aveti legumele mai mari pentru a le servi separat.
Puneti radacinoasele si ceapa la fiert intr-o oala incapatoare. Separat dati intr-un clocot borsul. Intre timp taiati tulpinile lobodei, spalati bine frunza cu frunza pentru a indeparta nisipul si tocati marunt.
Dupa aproximativ 30 de minute legumele ar trebui sa fie fierte si puteti adauga cartofii taiati cuburi si loboda. Mai dati in 2-3 clocote si puneti borsul. Intr-o farfurie adanca amestecati incet smantana adaugand treptat zeama din oala pentru a se omogeniza perfect. Dupa aceasta puteti adauga amestecul in oala si asezona cu sare dupa gust si lasati focul la minim pana se fierb cartofii.
Se poate servi calda dar si rece datorita prortietatilor antioxidante si racoritoare.
Pofta buna!