Sos alb gustos pentru peste


sos alb de peste

Unele specii de peste, in special cele cu carne alba si slaba au nevoie de putin ajutor pentru a fi catalogate drept o gustare de neuitat. Sosul alb de smantanta e binevenit, indiferent de specie sau de modul in care a fost pregatit pestele.

Ingrediente sos alb pentru peste

  • unt
  • o lingura de faina
  • 2 linguri smantana
  • 2 catei de usturoi
  • file de ansoa (optional)
  • sos de peste (chinezesc) (optional)
  • sucul ramas de la gatitul pestelui
  • 1/2 limeta sau lamaie
  • sare si piper

DSC_7402 (Medium)

Incalziti untul intr-o cratita neaderenta si adaugati faina. Lasati un pic la calit, pana ce capata o culoare aramie.

Optional, adaugati fileul de ansoa taiat marunt si o lingura de sos de peste. Acestea vor da sosului un gust puternic de peste si se va potrivi mai bine cu felul principal.

DSC_7404 (Medium)DSC_7407 (Medium)

Imediat adaugat incet sucul strecurat ramas de la gatitul pestelui, amestecand intens pentru a ramane omogen. Lasati la foc mic inca 5 minute amestecand des pentru a nu se lipi. La final zdrobiti marunt cei 2 catei de usturoi, adaugati si sucul de la jumatate de limeta, smantana si putin piper. Amestecati bine si opriti focul.

sos alb de peste

Daca ati folosit sos de peste (asiatic) nu mai adaugati sare pentru ca acesta este deja foarte sarat.

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Sos alb gustos pentru peste
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.