Oala sub presiune


O oala sub presiune la pret corect este visul oricarui bucatar. Analiza simpla a pietei releva un raport direct proportional intre pret si calitate pentru un astfel de instrument de gatit.

oala sub presiune pret

Caracteristici importante oala sub presiune

Cand alegi o oala sub presiune trebuie sa ai grija sa fie una de calitate, pentru a avea incredere ca sisteme de protectie sunt proiectate si testate cu rigurozitate si nu veti avea surpriza sa generati o explozie in bucatarie. Urmatoarea caracteristica la care este bine sa va uitati este structura bazei, ideal din 3 straturi, si calitatea materialului (inox) din care este fabricata. Modelele mai noi dispun de doua supape de siguranta, evitand mai eficient pericolul reprezentat de presiunea excesiva.

Atentie la timpul in care fierbeti alimentele. Este demonstrat faptul ca la oala sub presiune temperatura ajunge la aproximativ 120 grade Celsius, reducand timpul necesar gatirii, dar vitaminele si mineralele au de suferit suplimentar, adica se distrug mai repede. De aceea este bine sa nu exagerati cu timpul de fierbere si sa alternati alimentele fierte cu cele proaspete pentru a asigura organismului necesarul de vitamine si minerale.

Nu uitati sa cititi cu atentie instructiunile de utilizare si nu deschideti niciodata capacul daca nu sunteti siguri ca presiunea din interiorul oalei a fost eliminata.

Gasiti oale sub presiune la un pret cuprins intre 100 ron si cateva mii, in functie de calitate si brand.