Retete rapide

Paine impletita de casa

Reteta paine impletita de casa

Atunci cand vrei sa mananci o paine de buna calitate, dar sa stii si ce ingrediente intra in compozitie, alege sa o faci singur, acasa. Puteti opta pentru o forma mai atragatoare de genul painii impletite, standard cu striatii oblice sau fara niciun fel de artificii de design.

cititor xml efactura pdf

Paine impletita de casa

Reteta paine de casa

Ingrediente:

  • 500g faina (650 sau integrala)
  • 10g drojdie uscata (nu necesita activare)
  • 200ml apa
  • o lingura sare
  • o lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui)

Mod de preparare paine impletita de casa:

Intr-un recipient puneti faina si faceti o gropita in mijloc unde puneti drojdia, sarea, zaharul si uleiul. Adaugati apa si amestecati bine, apoi lasati sa dospeasca pentru o ora intr-un loc caldut.

Dupa acest timp ar trebui sa isi fi dublat volumul. Framantati pentru 10 minute, adaugand faina suplimentar daca aluatul este prea lipicios. Atentie la cantitatea de faina folosita, cu cat aluatul este mai nelipicios (faina mai multa), cu atat mai indesata va iesi painea. Pentru un miez foarte pufos trebuie sa aveti un aluat foarte moale (lipicios), pe care sa il manevrati eventual cu mainile unse pentru a nu se lipi.

Dupa framantare, daca doriti sa faceti o paine impletita rupeti aluatul in trei bucati, faceti rulouri cam de 1,5-2 ori lungimea tavii si impletiti-le. Puneti in forme, acoperiti cu un prosop umed si lasati intr-un loc caldut sa se odihneasca 15 minute. Prosopul umed nu lasa aluatul sa capete coaja uscata si sa crape in timp ce dospeste.

difuzoraromaterapie.ro

Puneti formele la cuptor la 200 grade C si urmariti pana ce painea capata culoare aurie. Incercati mai multe tipuri de faina (integrala, secara, inclusiv cu seminte) pentru ca aduc un surplus de calitate nutritionala painii. Puteti unge coaja cu ou batut sau ulei daca doriti o coaja mai moale.

Dupa ce se raceste painea trebuie tinuta intr-un suport inchis pentru paine (sau o punga) deoarece coaja se usuca destul de repede. Puteti sa o ungeti inainte de a o scoate din cuptor cu ou batut asezonat cu putina sare pentru a se pastra coaja moale.

Sau, daca nu aveti destul timp la dispozitie pentru a face paine in casa, puteti apela la o magnifica masina de paine Moulinex Bread of the World.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Paine impletita de casa
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *