Quiche lorraine cu sunca si legume


Quiche lorraine

Ingrediente aluat quiche cu sunca, ardei, conopida si braccoli:

  • 300 g faina
  • 125 g unt
  • pesmet
  • 50 ml de lapte
  • un ou
  • sare

Amestecati si omogenizati bine ingredientele si dati aluatul rezultat la rece pentru jumatate de ora.

 

Ingrediente compozitie reteta quiche lorraine:

  • 5 oua
  • 200 ml smantana
  • cascaval razuit
  • 300 g sunca de parma
  • un ardei gras sau capia
  • cateva inflorescente de conopida si/sau broccoli
  • ceapa
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Quiche lorraine

Taiati ceapa felii subtiri si puneti la calit 2 minute intr-o tigaie impreuna cu sunca si ardeiul taiate franjuri mai lungi, pentru a ajuta la legarea compozitiei. Conopida si braccoli le-am fiert la abur 10 minute. Daca le fierbeti in apa trebuie sa le scurgeti bine pentru a nu risca sa nu se mai lege compozitia.

Intr-un recipient mai mare bateti bine cele 5 oua, adaugati smantana si cascavalul razuit si apoi compozitia din tigaie. Asezonati cu cimbru, patrunjel tocat, sare si piper. La final adaugati inflorescentele de conopida si broccoli pentru a nu le zdrobi cand omogenizati compozitia.

Scoateti aluatul de la rece si intindeti intr-o foaie de dimensiunea tavii de cuptor de care dispuneti, nu uitati si de peretii laterali. Ideal ar fi ca aceasta sa fie de minim 3-4 cm adancime dar nu tava de cozonac.

Intindeti bine aluatul in forma si turnati compozitia uniform, apoi dati la cuptor la 200 grade pentru 45 minute.

Quiche

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Quiche lorraine cu sunca si legume
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.