Placinta cu spanac si branza


placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza este favorita lui Popeye Marinarul si are darul de a incuraja copiii sa consume minunatul spanac, care in alte preparate nu are o prezentare prea atragatoare.

Reteta placinta cu spanac si branza

  • 1kg spanac proaspat sau congelat
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • o legatura ceapa verde
  • 2 oua
  • 350g branza
  • foi de placinta
  • ulei de masline
  • patrunjel

 

placinta cu spanac si branza

Spalati bine legumele si aveti grija sa indepartati cu atentie tot nisipul cu care vine spanacul proaspat.

Intr-o tigaie incapatoare puneti cateva linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt. Caliti pana ce obtineti ceapa stravezie.

Adaugati spanacul taiat fasii si caliti timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Opriti focul si adaugati patrunjel proaspat tocat marunt.

Intr-un castron amestecati cele 2 oua cu branza framantata apoi cu continutul pregatit mai devreme.

Asezati pe masa de lucru foile de placinta. Ungeti cu ulei o foaie si asezati inca una sau chiar doua deasupra. Trebuie sa existe un echilibru intre grosimea foilor folosite la fiecare rulou si cantitatea de umplutura. Daca doriti un rulou mai mic, folositi cate doua foi, altfel folositi 3 sau chiar 4 foi la fiecare rulou. Aveti grija sa nu exagerati cu uleiul intre ele.

Puneti umplutura pe foile pregatite si rulati cu atentie. Asezati rulourile astfel obtinute intr-o tava pentru cuptor si ungeti pe deasupra fiecare rulou din placinta cu spanac si branza.

Dati la cuptorul incins din timp la 180 gr C pentru jumatate de ora.

 

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Placinta cu spanac si branza
Publicat
Timp total
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

One comment on “Placinta cu spanac si branza

  1. Pingback:Mancare de spanac cu carne - Retete rapide -Jurnal Culinar