Hit enter after type your search item
Jurnal Culinar

Retete rapide si gustoase

Piept de pui cu iaurt – cordon bleu la cuptor

/
/
/
307 Views
img

Pieptul de pui este un element plictisitor in farfurie daca nu beneficiaza de un tratament special si daca nu este asociat cu ingrediente care sa il innobileze. El devine fad si atos cand il gatim direct la gratar, in ulei sau la cuptor. De aceea cel mai bine este sa il imbracam intr-o haina de faina si ingrediente care sa ii ofere sansa sa faca sauna in suc propriu si sa se pastreze hidratat. Asa a aparut ideea retetei cordon bleu si nu e greu deloc de pus in practica.

Ingrediente cordon bleu din pipet de pui

  • 2 bucati piept de pui
  • cascaval ras
  • sunca de praga
  • faina
  • lapte batut sau iaurt
  • ulei
  • cimbru, boia ardei iute, patrunjel
  • sare si piper

DSC_7389_cr (Medium)

Pieptul de pui se spala bine si se taie in doua, apoi atent, cu un cutit ascutit, incercati sa obtineti din fiecare bucata cate un disc continuu, care poate fi rulat usor la final.

DSC_7390 (Medium)

Pe suprafata obtinuta se presara sare si piper, cascaval ras si o bucata de sunca de praga. Imaginatia nu trebuie sa se opreasca la ingredientele prezentate aici. Puteti pune ce va doriti in interior, aveti doar grija sa nu va zgarciti, pipetul are multa carne si trebuie sa fie insotit de o cantitate suficienta de ingrediente mai gustoase pentru a nu se plictisi.

DSC_7391 (Medium) DSC_7392 (Medium)

Rulati frumos preparatul si asigurati-va ca nu se va desfasura, infigand o scobitoare care sa tina bine capatul langa restul ruloului.

DSC_7393_cr (Medium)

Pregatiti doua castroane, unul cu faina si altul in care sa faceti un amestec de lapte batut sau iaurt si mirodenii. Puneti putina sare si piper si in faina, aceasta fiind prima care va fi simtita de musteriul de la masa si trebuie sa nu dezamageasca.

DSC_7395 (Medium) DSC_7396 (Medium)

Dati cordonul bleu mai intai prin iaurtul cu mirodenii si apoi prin faina. Daca doriti o crusta mai groasa puteti repeta inca o data procedeul, apoi puneti intr-o cratita cu destul ulei astfel incat sa nu trebuiasca sa prajiti pe mai mult de 2 fete. Secretul este ca aceasta cratita sa fie destul de ingusta astfel incat sa nu trebuiasca sa folositi o sticla intreaga de ulei pentru a avea un nivel destul de bun al uleiului.

DSC_7397 (Medium)DSC_7400 (Medium)

Nu trebuie sa va faceti probleme in privinta gatirii miezului, lasati doar cateva minute pe fiecare parte, pana ce obtineti o culoare frumoasa. Daca se rumeneste prea mult riscati sa obtineti o crusta putin amara.  Cordonul bleu oricum va merge la cuptor pentru 25 de minute, pentru a fi siguri ca se gateste bine in interior. Sfatul meu este sa puneti pe un gratar, pentru ca lasa suc si crusta de dedesubt nu va mai fi crocanta. Cascavalul topit din interior joaca foarte bine rolul unui sos extrem de gustos. Merge bine cu cartofi copti sau wedges, facuti la cuptor in paralel.

DSC_7412_cr

Dupa ce am vazut rezultatul mi-as fi dorit sa fi pus mai mult cascaval si mai multa sunca, dar gustul nu m-a dezamagit.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Piept de pui cu iaurt - cordon bleu la cuptor
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :