Paste farfale cu sunca si sos rosu


Farfale cu sos de rosii

Ingrediente rereta paste cu sunca si sos rosu:

  • 250g paste farfale sau alte forme
  • 200g sunca parma
  • 500ml sos rosii
  • 30g mozzarella
  • 30g cascaval razuit
  • oregano si busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • parmezan
Farfale cu sos de rosii

Farfale cu sos de rosii

Mod de preparare reteta:

Puneti pastele la fiert in apa deja in clocot cu putin ulei si sare, pentru timpul indicat de producator. Eu prefer mai degraba sa gust decat sa folosesc ceasul.

Intre timp taiati fasii de 2 cm sunca, razuiti mozzarella si cascavalul si curatati usturoiul. Intr-o tigaie neaderenta adaugati 2 lunguri de ulei de masline si caliti pentru 3 minute sunca. Adaugati usturoiul zdrobit si dupa 1 minut sosul de rosii. Reduceti focul la minim si adaugati cate jumatate de lingurita de busuioc si oregano.

Potriviti de sare si piper si mai lasati pe foc aproximativ 5 minute amestecand continuu pentru a nu se arde. Adaugati mozzarella si cascavalul ras si amestecati bine pentru a se incorpora bine in sos.

Intre timp pastele ar fi trebuit sa se fi fiert si scurs intr-o sita. Adaugati-le in sosul preparat si amestecati pana ce sunt acoperite de sosul rosu. Se servesc cu parmezan razuit deasupra.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Paste farfale cu sunca si sos rosu
Publicat
Timp total
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.