Paste cu carne tocata


paste-cu-carne-tocata

O reteta de paste cu carne tocata foarte simpla si rapida care nu da gres niciodata. Se potriveste de minune atunci cand timpul este pretios si scurt, dar totusi ai nevoie de un preparat care sa uimeasca invitatii la masa.

Reteta de paste cu carne

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • un pachet din pastele preferate (spaghete, linguine, farfale, tagliatele sau orice alta forma)
  • 4 bucati din carnatii preferati
  • 750ml suc de rosii sau 500g rosii pasate
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • parmezan
  • oregano
  • sare si piper

paste cu carneAti ramas surprinsi de prezenta carnatilor in lista de ingrediente, nu? Ei bine, din acest detaliu provine timpul scurt pe care il presupune aceasta reteta de paste cu carne tocata. Carnea tocata este gata pregatita. Tot ce trebuie sa faceti este sa luati un cutit, sa taiati membrana carnatilor si sa formati bile mici din continutul acestora. Carnea este deja pregatita cu mirodenii si asezonata cat trebuie. Ideal este sa aveti un tip de carnati preferati, un pic mai grosi, pentru a obtine carnea necesara fara sa operati prea multi dintre ei.

 

Puneti o cratita sau tigaie incapatoare la foc mediu si adaugati uleiul. Tocati usturoiul marunt si aruncati in tigaie, amestecand bine pentru a nu se arde. Dupa numai 30 de secunde adaugati sucul de rosii sau rosiile pasate. In cazul rosiilor pasate adaugati si jumatate de pahar cu apa.Paste cu sos

Acum e momentul sa adaugati putin oregano si sa potriviti de sare si piper. Sucul de rosii este probabil deja sarat dar nu uitati ca pastele nu sunt sarate si vor dilua gustul sarat. E bine totusi sa fiti precauti.

 

Cand incepe sa fiarba, adaugati bilele de carne tocata si lasati 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand cu atentie sa nu distrugeti chiftelutele.

Puneti pastele la fiert intr-o oala cu apa, impreuna cu un praf de sare si o lingura de ulei.Paste cu carne tocata

Cand pastele au fiert, scurgeti apa bine si adaugati pastele in cratita cu sos. Radeti si 50g de parmezan. Puteti adauga parmezan razuit si direct in farfurie.

 

Sunt sigur ca v-am starnit interesul. Reteta de paste cu carne tocata poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia in privinta sosului sau a amestecului de carne.

Pofta buna!

Save

Save

Save

Save

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Paste cu carne tocata
Publicat
Timp pregatire
Timp gatire
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.