Hit enter after type your search item
Jurnal Culinar

Retete rapide si gustoase

Orez cu spanac si carne de pui

/
/
/
1821 Views
img

Este o reteta pe care copiii o adora si nu a dat gres niciodata in momentele lipsite de inspiratie culinara. Pe deasupra este si o reteta sanatoasa si bogata in vitamine si minerale. Cel mai bine iese cu spanac proaspat de primavara, dar si cel congelat sau chiar la conserva poate fi utilizat.

Reteta orez cu spanac:

  • carne de pui (piept sau pulpe)
  • 300g orez
  • 200g spanac proaspat sau la conserva
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • un catel de usturoi
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei

spanac

Mod de preparare

Orezul se alege si se pune la inmuiat cu o ora inainte de gatire.

Puiul se spala si se taie bucati potrivite, apoi se pune la fiert in apa cu putina sare. Intre timp se spala si se curata legumele. Daca aveti spanac proaspat acesta trebuie spalat, curatat de coditele lemnoase si pus intr-o tigaie la inmuiat cu putin ulei si sare.

Dupa ce a fiert puiul aproximativ 20 minute puneti la calit intr-o cratita in 2 linguri de ulei. Cand carnea a capatat putina culoare adaugati ceapa si mercovii taiate pestisori. Nu lasati mai mult de 3 minute si adaugati orezul scurs bine, apoi turnati peste acesta supa in care a fiert carnea de pui pana ce acoperiti cam de 2 ori orezul. Dati focul la maxim iar cand incepe sa fiarba dati focul la minim si puneti capacul. Lasati asa aproximativ 12 minute.

Orez cu spanac

Dupa aceasta etapa trebuie verificat orezul daca mai are nevoie de apa si adaugati spanacul si usturoiul taiat marunt. Lasati la foc moale inca 5 minute si verificati daca s-a fiert bine orezul.

La final asezonati cu sare si piper si opriti focul. Lasati jumatate de ora pentru a se intrepatrunde aromele. Spanacul cu orez poate fi folosit ca garnitura pentru orice fel de friptura sau peste, adaugand un plus important de gust acesteia.

Sa incercati si reteta de spanac cu ou in foi de lazagna.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Orez cu spanac si carne de pui
Publicat
Timp gatire
Timp total
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :