Peste la cuptor (lup de mare)


Lup de mare la cuptor

Un lup de mare in cuptor

Gatitul pestelui la cuptor te scapa de prea mult efort, miros si caldura din bucatarie dar are si potentialul sa ofere preparate deosebite, greu de obtinut prin alte metode de gatire.

Lupul de mare este un alt exemplar de peste marin de calitate ce poate fi gasit in pescarii sau supermarketuri, in forma proaspata, capturat inclusiv din Marea Neagra. Acest tip de peste este preferat celui de crescatorie datorita mediului natural si sanatos in care traieste si se hraneste.

Peste la cuptor (lup de mare)

Ingrediente reteta peste la cuptor:

  • 1.5 kg lup de mare
  • o ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de apa
  • o jumatate de lamaie
  • boabe de mustar (optional)
  • boia de ardei dulce si/sau iute
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper

 

Curatati pestele si taiati capetele si cozile. Spalati bine lupul de mare si asezati-l intr-un recipient pentru cuptor (tava, oala sau vas termorezistent de sticla).

Adaugati ceapa taiata felii, boiaua, boabele de mustar, uleiul si patrunjelul. Stoarceti o jumatate de lamaie, potriviti de sare si piper si apoi amestecati bine ingredientele, asigurandu-va ca bucatile de lup de mare sunt bine acoperite. Puteti adauga putina apa pentru a lega mai bine mirodeniile si pentru a obtine putin sos.

Lup de mare la cuptor

Dati la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade C si serviti cu garnitura de legume sau orez.

Aici gasiti o alta reteta delicioasa si rapida de peste la cuptor cu legume.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Peste la cuptor (lup de mare)
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.