Kendama pentru pasionati


kendama de cumparat

De curand am descoperit o jucarie extrem de interesanta si antrenanta pe nume kendama. Istoria acestei pasiuni porneste din timpuri imemoriale si a fost ridicata la nivel de arta in Japonia, fiind importata la inceputul secolului 21 si in SUA si Marea Britanie.

Jucaria este una simpla, formata dintr-un ciocanel cu cupe la capete, denumit ken, o bila, denumita tama si o sfoara care leaga primele doua

kendama de cumparat

elemente. Cu exceptia sforii, celelalte doua parti componente sunt fabricate dintr-un lemn de esenta tare, fag sau mesteacan, dar exista si variante pentru pretentiosi, din cires, nuc sau bambus.

Scopul jocului este sa faci cat mai multe si mai diversificate jonglerii cu o kendama, fara sa gresesti. Trebuie sa prinzi bila intr-un din cupele ken-ului sau chiar sa inversezi elementul fix (pe care il tii in mana) si sa incerci sa prinzi ken-ul cu bila pe care o tii in mana. Exista numeroase carti dar si informatii pe internet in privinta manevrelor si jongleriilor pe care le poti face cu o kendama.

Kendama de vanzare in Romania

Desi imi amintesc ca am vazut o asemenea jucarie inca din copilarie, dar arata un pic mai rustic, pasiunea pentru acest joc a cunoscut un interes impresonant de cateva luni. Am vazut multi copii care duceau mandrii in mana o kendama frumos colorata, cu care se jucau si incercau sa isi impresioneze colegii si prietenii cu abilitatile lor.

Se spune ca ai nevoie de multa determinare si ambitie pentru a reusi sa inveti sa faci scamatorii cu acest instrument, iar oamenii care au ajuns sa il stapaneasca foarte bine sunt vanati de companiile de headhunting din Japonia, unde se organizeaza numeroase competitii de kendama. Un click pe link va conduce la un magazin online de unde puteti cumpara propria dumneavoastra pasiune.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *