Hit enter after type your search item
Jurnal Culinar

Retete rapide si gustoase

Iepure la cuptor in tava cu vin si masline

/
/
/
621 Views
img

Trebuie sa recunosc ca bietul iepure la cuptor cu vin, sunca afumata si masline a fost mancat de 3 persoane, in intregime, la cel mult 20 minute dupa ce a fost scos din tava. A iesit o friptura de iepure greu de descris in cuvinte.

A fost achizitionat de la supermarket. Deci sigur provine de la o ferma, lucru confirmat si de culoarea roz, gustul foarte bun si fragezimea obtinuta dupa nici 2 ore de stat la cuptor.

Ingrediente friptura de iepure la cuptorDSC_7437 (Medium)

  • un iepure
  • 400ml vin rosu (preferabil sec)
  • 200ml apa
  • 100g masline negre
  • 50g sunca afumata
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • o lingura de ulei
  • un cub de baza de mancare
  • cimbru
  • sare si piper

DSC_7442 (Medium)Spalati animalul foarte bine si portionati-l in bucati numai bune de pus in farfurie.

Asezati bucatile de carne intr-un recipient yena cu capac sau o tava pe care o veti acoperi cu folie de aluminiu.Sunca afumata

 

Tocati marunt usturoiul si adaugati-l peste iepure. Urmeaza maslinele intregi, uleiul, sunca afumata taiata marunt, mirodeniile, apa si cele 400ml de vin rosu.

 

Am citit si retete de friptura care te incurajau sa impanezi carnea de iepure cu sunca, pentru a obtine. Recunosc ca am facut acest efort cu alta ocazie si nu prea a ajutat. Dar atunci era vorba de un iepure de camp, musculos, care nu avea nici un pic de grasime. Va garantez ca mai mult ajuta ca sunca sa se topeasca in lichidul din tava, iar carnea de iepure sa fiarba in acest amestec.

DSC_7443 (Medium)

Daca aveti supa inlocuiti apa si cubul de baza de mancare (delikat). Amestecati bine, asezonati cu sare si piper, puneti capacul si dati la cuptor la 180g C pentru 2 ore.

iepure la cuptor cu vin si masline

Reteta aceasta de friptura de iepure la cuptor este una foarte simplu de facut, deoarece trebuie sa puneti intr-o tava toate ingredientele deodata si sa le dati pentru 2 ore la cuptor.

A iesit extrem de frageda si gustoasa. Sunt sigur ca daca ar fi fost un iepure de camp ar fi avut nevoie de inca 2 ore la cuptor pentru a ajunge atat de moale.

Merge bine cu o salata sau cu o garnitura pe baza de carbohidrati si un sos deasupra. Puteti arunca un ochi si la o reteta de friptura de curcan la cuptor.

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Iepure la cuptor in tava cu vin si masline
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :