Hit enter after type your search item
Jurnal Culinar

Retete rapide si gustoase

Fructe de mare: creveti, midii, surimi si calamar

/
/
/
479 Views
img

O cura cu fructe de mare precum creveti, midii, calamari sau surimi ma scoate din monotonia culinara intotdeauna. Alerg din cand in cand la supermarket si cumpar fructe de mare proaspete. Ma chinui un pic cu crevetii, dar am prins dexteritate si o tehnica rapida de decorticare. Le indepartezi capul, apoi primele 2 inele, tii bine de carnita descoperita si tragi incet, tinand de coada cartilaginoasa. Ar trebui sa se desprinda usor.

creveti si fructe de mare

In asociere cu orez, in paella, sau cu pastele, fructele de mare sunt o delicatesa de care fiecare dintre noi ar trebui sa se bucure macar o data la luna, chiar daca pretul este destul de piperat.

Ceva mai mult chin este si cu midiile, care trebuiesc curatate bine cu un cutit, de mizeria lipita de cochilie si smulgerea smocului de alge de care se tine scoica din interior. Aruncati scoicile care sunt deschise, inseamna ca acestea au murit, altfel scoica ar tine inchisa cochilia. Dupa gatire, daca au ramas scoici nedeschise, de asemenea, se arunca. Inseamna ca scoica din interior murise si dintr-un motiv sau altul cochilia a ramas lipita, ma gandesc.

fructe de mare creveti midii calamar

Sa gatim fructe de mare: creveti, midii, surimi si calamar

Facand parte din familia vietuitoarelor marii, la fel ca si pestii, fructele de mare au nevoie de putin timp pentru a fi gatite perfect. Daca exageram si le lasam pe foc sau la cuptor prea mult timp, acestea vor deveni cauciucate si vor avea un gust fad si o textura respingatoare.

Tigaia cu putin ulei si 2 catei de usutoi face toata treaba pentru noi. Insa pregatiti separat midiile, pentru ca acestea au nevoie si de putin vin si lasa multa apa cand se deschid.

Pentru ca usturoiul prajit prea tare devine amar, va recomand sa taiati bucatele mici cativa catei si sa ii caliti cateva zeci de secunde in ulei incins, iar cand devin aramii sa ii indepartati. Uleiul va retine aroma usturoiului si nu mai riscam sa ramana prin mancare bucatele amare.

Crevetii, inelele de calamar si surimi ii puteti cali in uleiul cu aroma de usturoi, dar nu mai mult de 5 minute. Depinde de cantitatea pe care o pregatiti, daca e mai mare, va fi nevoie de mai mult timp, pentru ca in tigaie caldura se imparte la toti „locatarii”.

Gasiti pe acest website si reteta de paella cu fructe de mare.

Pofta buna la fructe de mare!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Fructe de mare: creveti, midii si calamar
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :