Gastronomie

Fête de la Gastronomie

Evenimentul Fête de la Gastronomie este organizat in Romania de Institutul Francez si isi va deschide portile in zilele de sambata si duminica, 27 si 28 Septembrie 2014, pentru a permite vizitatorilor sa deguste produse traditionale frantuzesti, sa vizioneze filme dedicate gastronomiei dar si expozitii tematice din acest domeniu.

cititor xml efactura pdf

Este prima editie organizata in Romania, dar in Franta acest eveniment a avut premiera in anul 2011, cand gastronomia franceza a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Sarbatoarea este sustinuta de numeroase restaurante, patiserii si chiar baruri, acestea oferind publicului un meniu special cu produse specifice gastronomiei franceze.

Ambasadorul Frantei in Romania a sustinut o conferinta de presa in care a afirmat ca prin acest eveniment se doreste punerea in valoare a gastronomiei franceze si promovarea acesteia pentru calitatea si diversitatea sa culturala.

fete de la gastronomie

Sper sa mearga la acest eveniment si alesii nostrii care trebuie sa se ocupe de promovarea Romaniei in plan international ca si atractie turistica, gastronomia facand parte integranta din acest capitol. Avem si noi nenumarate produse traditionale cu care sa ne mandrim si nu sunt mai prejos decat cele ale altor tari, insa nu stim (sau nu apelam la cine trebuie) sa le promovam.

difuzoraromaterapie.ro

Insusi François Saint-Paul, ambasadorul Frantei, a afirmat ca „produsele romanesti sunt minunate, dar nu sunt atat de cunoscute” si ca eforturile acestui eveniment sunt gandite in directia promovarii si sustinerii industriei gastronomice, care in Franta reprezinta o cifra de afaceri de 100 de miliarde de euro si un milion de locuri de munca.

Sa luam exemplu asadar si cum am putea mai bine, decat sa mergem la acest eveniment si sa gustam cu propriile simturi?!

Mai multe detalii gasiti aici.

Summary
Fête de la Gastronomie
Article Name
Fête de la Gastronomie
Description
Evenimentul Fête de la Gastronomie este organizat in Romania de Institutul Francez si isi va deschide portile in zilele de sambata si duminica, 27 si 28 Septembrie 2014, pentru a permite vizitatorilor sa deguste produse traditionale frantuzesti, sa vizioneze filme dedicate gastronomiei dar si expozitii tematice din acest domeniu.
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *