Cuscus cu pui


cuscus cu pui

Pentru mine pastele cus cus sunt o mare descoperire, deoarece sunt usor de gatit (au nevoie de doar 5 minute in apa fierbinte) si dau un aspect placut mancarurilor. Sunt alegerea perfecta pentru o reteta rapida cu o garnitura delicioasa. Dar pentru aceasta trebuie sa gasiti sosul potrivit cu care sa imprieteniti pastele.

Ingrediente reteta cuscus cu piept de pui:

  • o punga cuscus
  • carne de pui (piept sau pulpa dezosata)
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri pasta de tomate (depinde cat de concentrata este)
  • 2 morcovi
  • jumatate de ardei gras rosu (sau capia)
  • un catel usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare si piper

cuscus pui

 

 

Mod de preparare cuscus:

Curatati si spalati legumele apoi taiati-le marunt pentru a se topi in timp ce fierb.

Intr-o cratita incapatoare incalziti 3 linguri de ulei si caliti 3-4 minute ceapa si legumele. Intre timp pregatiti intr-o alta oala apa fierbinte.

Adaugati carnea spalata si taiata bucatele potrivite si apoi punga cu cuscus. Acoperiti totul cu apa cam 2 centimetri peste continut si lasati sa fiarba la foc mediu 20 de minute.

  1. Cu 5 minute inainte de a se fierbe pastele, adaugati 2-3 linguri de pasta de tomate si asezonati cu sare si piper. Apoi mai lasati 10 minute la foc mic.

La final adaugati patrunjelul tocat marunt, opriti focul si lasati sa se odihneasca 10 minute.

cuscus cu pui

Va invit sa incercati si o reteta mai sanatoasa: mancare de spanac cu carne de pui.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Cuscus cu pui
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

One comment on “Cuscus cu pui

  1. Pingback:Retete cu pui - Retete rapide -Jurnal Culinar