Hit enter after type your search item
Jurnal Culinar

Retete rapide si gustoase

Creveti la tigaie cu orez inele de calamar si midii

/
/
/
905 Views
img

Ma dau in vant dupa fructele de mare in orice forma, dar cele mai bune sunt cele cu paste sau cu orez. Creveti, inele de calamar si midii la tigaie, alaturi de un orez bine gatit aduc perfectiunea in farfurie printr-un aspect exotic si un gust demential.

Am cumparat fructele de mare de la supermarket in forma proaspata, mai putin midiile (cele intregi nu pareau prea proaspete, dar merg foarte bine si cele congelate, in plus acestea reduc timpul si efortul de pregatire.

Crevetii trebuiesc decorticati, taiati longitudinal pe spate si e musai sa li se inlature intestinul care contine multa mizerie si nisip. Acest proces necesita multa rabdare si un cutit bine ascutit, altfel riscati sa obtineti un detartraj dental involuntar.

Calamarii erau de mici dimensiuni, in forma naturala de aprox 10 cm. Le-am smuls capetele cu tot cu intestine, apoi am razuit cu cutitul toata pielita colorata de deasupra si am eliminat in acelasi mod tot ce mai ramasese in interior. Apoi am taiat inele de aprox jumatate de centimetru latime.

calamar midii creveti la tigaie cu orez

Reteta calamar midii si creveti la tigaie cu orez

Spalati bine animalele curatate mai sus, puneti 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie neaderenta si aruncati inauntru mai intai calamarii si midiile. Crevetii ii adaugati dupa 4 minute, deoarece le trebuie mai putin timp pe foc (maxim 5 minute), altfel devin prea gumati. Dupa cum observati, pregatirea termica se va termina dupa maxim 9 minute.

Cu 2 minute inainte de a opri focul, adaugati o lingurita de pasta de tomate, o lingurita de zahar si 2 catei de usturoi zdrobiti si tocati fin, vor definitiva savoarea preparatului.

Fructele de mare nu au nevoie de adaos de apa, deoarece se vor face in sucul propriu, asigurand un gust intens si dulce.

Intre timp fierbeti orezul cu putina sare. Eu am incercat sa ii dau un gust suplimentar de peste, utilizand apa in care am fiert capetele de creveti.

Dupa ce aveti orezul pregatit, il adaugati peste fructele de mare si amestecati bine, sau puteti opta sa servici orezul separat.

Acesta este tot procesul necesar pentru a obtine o gustare intensa de fructe de mare: midii, calamar si creveti la tigaie cu orez. Puteti utiliza si paste in locul orezului, sunt la fel de potrivite.

Pofta buna de fructe de mare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :