Ciorba de perisoare


ciorba de perisoare

Ca la orice reteta cu carne tocata trebuie sa va atrag atentia asupra calitatii carnii tocate disponibile in piata. Este de preferat sa mergeti la o macelarie, sa va alegeti personal carnea din frigider si sa rugati sa va fie tocata pe loc. Va asigurati astfel ca amestecul contine numai carne de calitate si ca aceasta nu apuca sa oxideze stand prea mult expusa in aceasta forma.

Ingrediente ciorba de perisoare:

  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • o bucatica telina
  • patrunjel radacina
  • 2 linguri orez
  • 1 lingura ulei
  • 1 litru bors
  • 1 ou
  • smantana (optional)
  • patrunjel verde
  • pasta de rosii
  • sare si piper

ciorba de perisoare

Mod de preparare:

Curatati si spalati legumele si taiati-le pestisori. Aveti nevoie de o oala cu diametrul mai mare pentru a nu se suprapune perisoarele cand fierb deoarece se pot destrama din cauza aglomerarii. Puneti la fiert morcovii, 2 cepe, telina, si patrunjelul radacina.

Cat timp fierb legumele trebuie sa pregatiti perisoarele. Amestecati carnea tocata cu o ceapa taiata marunt, orezul, 1 ou si asezonati cu sare si piper. Omogenizati bine si formati perisoare de marime potrivita.

Legumele trebuie sa fiarba aproximativ 30 de minute si apoi sa adaugati perisoarele. Cand acestea incep sa se ridice la suprafata, aproximativ la 20 de minute dupa ce le puneti la fiert, trebuie sa adaugati pasta de rosii si borsul dat intr-un clocot separat.

Mai lasati la foc mediu inca 10 minute si asezonati cu sare si piper, apoi adaugati patrunjelul verde taiat marunt si inchideti focul.

Optional puteti adauga putina smantana, pentru un plus de savoare. Pentru aceasta amestecati separat intr-un castron: 3 linguri de smananta cu un galbenus de ou si 2-3 linguri de ciorba. Adaugati continutul in oala de ciorba si amestecati bine pana se omogenizeaza, dar fara sa stricati perisoarele. Stati fara grija, temperatura ciorbei este destul de mare incat oul sa nu ramana crud.

Ciorba de perisoare se afla in fruntea meniului autohton si se bucura de multa popularitate si zeci de retete culinare, fiind diferita de la o zona geografica la alta.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Ciorba de perisoare
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

3 comments on “Ciorba de perisoare

  1. Pingback:Chiftele gustoase si rapide - Retate culinare rapide

  2. Pingback:Ardei umpluti - Retate culinare rapide

  3. Pingback:Reteta ciorba de perisoare | Photo Expo